Pastel de nata – legendarisk cremetærte Pastel de nata betyder cremetærte. Den er elsket af alle portugisere for sin sprøde bund og den bløde, smagfulde cremefyldning, som får det sidste pift med et drys flormelis og kanel på toppen. Tærten har samme betydning for portugiserne som croissanten har for franskmændene. Dens historie går flere århundreder tilbage i tiden, for de første omtaler af tærten stammer helt tilbage fra 1600-tallet. Pastel de nata er ret simpel, fordi selve bunden er lavet meget som en butterdej. Den skal behandles på en lidt anden måde og have mere hviletid. Tærten...
Grønkåls crackers 298 stk. á 25 gram Ingredienser3.000 g CBP Hvedemel1.000 g CBP Fuldkornshvedemel600 g Frossen Grønkål250 g Græskarkerner250 g Hørfrø200 g Butter Pastry 100%80 g Kronjäst orig. gær50 g Salt u/jod40 g Mørk brødmalt2.000 g Vand Alle ingredienser køres sammen og dejen æltes skær. Dejen hviler 15 min på bordet. Rulles ned til 2 mm og lægges på plader, kanterne skæres rene. Raskes i 30 min + tørraskes. Skæres med spore jern til ønsket størrelse. Stryges med vand og drysses med salt eller anden topping. Bages ved 190°C i ca. 20-30 min. Bestil ingredienserne...
Vegansk sweet green burgerbolle 35 stk. á 100 gram Ingredienser1.600 g CBP Hvedemel250 g Frossen Sweet Potato200 g Bygsur 20aktiv, flydende200 g Planteolie, vegetabilsk150 g Durum Extra Arancio150 g Øko Øland Fuldkorn100 g Frossen Grønkål80 g Kronjäst orig. Gær20 g Salt m/jod800 g Vand Grønsagerne tempereres og æltes med de øvrige ingredienser (på nær olie), til en sammenhængende dej. Olien tilsættes og dejen æltes skær. Ligger 15 min. inden afvejning (3000 g) og 15 min. efter afvejning og opvirkning. Slåes runde op, sættes fritstående eller i gummimåtte. Raskes 50-60 min. og bages 10-12...
Granola med hvid chokolade 4.875 gram Ingredienser1.500 g CBP Hvid chokolade, økologisk600 g CBP Havreflager600 g Chia frø600 g Sesamfrø, afskallede600 g Solsikkekerner, økologisk600 g CBP Poppet Rug240 g Sorte oliven i skiver, økologisk75 g Planteolie, vegetabilsk60 g Canadisk Ahornsirup, økologisk Oliven dehydreres i ovnen natten over på 70°C. Kerner, olie og sirup ristes i ovnen på 170°C til gyldenbrunt. Blandingen afkøles og den smeltede hvide chokolade samt oliven røres sammen med kernerne. Granolaen opbevares tørt. Bestil ingredienserne...
Spicy twisters 165 stk. á 80 gram Ingredienser4.000 g Hvedemel Manitoba Casillo2.000 g Bygsur 20aktiv, flydende600 g Durummel Semolina Grov400 g Øko Ølandsmel sigtet130 g Salt m/jod100 g Planteolie, vegetabilsk40 g Kronjäst orig. Gær3.000 g Vand1.000 g Vand 22.000 g Chorizopølse Ingredienserne (på nær salt og vand 2) æltes 10 min. langsomt. Salt tilsættes og vand 2 + olie (lidt efter lidt) og dejen æltes skær i 2. gear. Til sidst køres de fintskårede chorizopølser i dejen ca 1-2 min. Ligger 60 min. i dejkasse. Dejen stødes (foldes sammen) og stilles på køl i 1 – 2 døgn. Dejen tages fra køl...