Vi ønsker at fremme bæredygtig udvikling og brugen af mere miljøvenlige ingredienser og nonfood produkter, som repræsenterer miljørigtige valg i hverdagen. Et centralt fokusområde for os er verdensmål nr. 12 ”Ansvarligt forbrug og produktion”. Vi støtter bl.a. bæredygtige certificeringer, der fremmer ansvarligt producerede råvarer.
Hver dag arbejder vi med initiativer, der fremmer sundhed og bæredygtighed. Det gør vi blandt andet ved kontinuerligt at udvikle sundere opskrifter, sætte fokus på madspild, lancere nye grønnere ingredienser og nonfood produkter, som repræsenterer gode miljøvalg.
Vi gør det nemmere for vores kunder og forbrugerne at vælge mere bæredygtigt i hverdagen. Parallelt arbejder vi for at sikre høj fødevare- og produktsikkerhed, som skaber tryghed for kunder og forbrugere.
I CBP ønsker vi at fremme et cirkulært mindset. Derfor har vi fokus på, hvordan vi som samarbejdspartner til bagere, konditorer, kokke og køkkenpersonale kan bidrage til at minimere spild i produktion af bl.a. brød og kager.
Vi arbejder målrettet på at udvikle vores sortiment, så produktionen af ingredienser og nonfood tager hensyn til klima og miljø samt sikrer retfærdige og lige levevilkår. Da vi køber ind i store dele af verden, sikrer vi, at alle vores leverandører - uanset land - følger Orkla-koncernens etiske leverandørkrav og sørger for, at produktionen er i tråd med internationale, anerkendte krav til menneskerettigheder, arbejdsforhold, miljø og antikorruption. Derfor skal alle leverandører efterleve retningslinjerne i ”Orkla leverandør code of conduct”.
Hos Orkla ønsker vi at bidrage til at løse de globale udfordringer knyttet til klima, miljø, menneskerettigheder og forbrugersundhed ved at arbejde med forbedringer i vores egne virksomheder og værdikæder, og udvikle mere bæredygtige produkter og løsninger. Vi ser dette som en del af vores samfundsansvar, samtidig med at vi tror på, at det at omstille sig til bæredygtig produktion er vigtigt for at lykkes som virksomhed.
CBP har en ambition om at blive førende på bæredygtighed og vi arbejder med forskellige initiativer, der fremmer sundhed og bæredygtighed hos os selv, hos dig som bager og hos dine kunder.
Senest har vi forbedret sortimentet af emballage. Emballage udgør kun 5% af en fødevares samlede CO2-belastning*. Alligevel er det værd at vælge den rette emballage, så vi nedbringer madspild og forurening, samt beskytter både egne og klodens ressourcer.
Læs mere her og få tips til gode miljørigtige valg
*Kilde:Teknologisk Institut
Vi forbereder os på producentansvaret for emballage. Sammen med Emballageretur sørger vi for, at vores emballageaffald enten bliver genbrugt, genanvendt eller miljøansvarligt bortskaffet.
Emballageretur er sat i verden for at sikre, at mest muligt emballageaffald genbruges eller genanvendes. Emballageretur en non-profit kollektiv ordning, der håndterer producentansvaret på emballageprodukter for importører og producenter.
Orklas bæredygtighedsrapport udgives årligt som en del af årsrapporten. Her beskrives bl.a. mål, ambitioner, fremskridt og rapportering.
Hvis verden skal undgå de voldsomme problemer for miljø, klima og mennesker, der lurer, er bæredygtighed kodeordet. CBP er klar med en indsats, der skal gøre os selv og vores kunder til positive medspillere for en bedre verden.
Bæredygtighed er et vigtigt punkt på dagsorden for alle i bagerbranchen, og vi må handle her og nu, alle som en. Her kan du læse om CBP’s mange initiativer og vores tips til, hvad du kan gøre i din egen forretning.
Hvorfor smide overskudet fra dagens salatbuffet ud, når du kan bruge det i morgendagens brød. Og hvorfor ikke give dit daggamle brød et nyt liv som smagsgiver i morgendagens knækbrød eller rughapsere. Få inspiration til at reducere dit madspild her.
Bæredygtighed er en lang rejse af små skridt. CBP er din partner på vej mod en mere bæredygtig tilgang – seneste nyt er vores hæfte med nonfood-produkter, som repræsenterer gode miljøvalg.
@ CBP - All rights reserved - Privatlivspolitik