Reducer dit madspild i storkøkkenet

Brug grøntsagsrester i dit hjemmelavede brød

Du kan sagtens bruge overskudet fra gårsdagens salatbuffet i dit brød. Se fx opskriften på grøntsagsbrød herunder.

Ingredienser som kogte ris, bulgur, quinoa eller lignende kan også sagtens bruges i din dej. Hold gerne en fast formel på 10-15% af melmængden, så den gode kvalitet opretholdes.

Yoghurt, skyr, hytteost og blendede, tilberedte grøntsager som eksempelvis kartofler, gulerødder, rødbede og squash kan du bruge som supplement til vand. Erstat maks. 10% af vandet med blendede grøntsager.

Madspildsboller

Grundopskrift på madspildsboller, hvor du kan tilsætte op til 30% overskudsgrøntsager fra salatbuffet’en. Klik her og se en film med tips til, hvor du gør.

Grøntsagsbrød

Grunddej til brug af grøntsagsrester. Stort set alle grøntsagsrester kan bruges, så længe de ikke indeholder for meget væske. Bollerne toppes med Vesterhavsost og citronpeber.

Rødbedebites uden mel

Små bites lavet på rødbede og gulerod - toppet med ost og peberrod for at få lidt kant. Bagt helt uden mel. Prøv dem som et lækkert tilbehør til fx. supper og salater.


Vil du vide mere?

Vil du høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at reducere dit madspild, så tag fat i os med det samme. Vi står altid klar til at hjælpe.


Brug dagens overskud af brød i morgendagens produktion

Daggammelt rugbrød er en god smagsgiver i mange forskellige produkter. Vi har udviklet to opskrifter, der giver dit rugbrød nyt liv - og dermed gør vi op med forestillingen om, at overskydende rugbrød er lig med madspild.

Ud over glæden ved at kunne give gammelt brød nyt liv, er der også god økonomi i at arbejde med madspild. I bund og grund handler det om at optimere, så du får det maksimale ud af de råvarer, du køber.

Rughapsere med dadler og chokolade

Brug dit daggamle rugbrød som basis i denne hapser. En lækker lille snack til den lette sult. Men pas på, de er vanedannende.

Knækbrød med daggammelt rubbrød

Rugbrød er fantastisk til at tilføre smag til knækbrød. Prøv fx denne lækre snack, der både går godt for sig selv og sammen med en hurtig dip.

Det er vigtigt at have fokus på madspild

Det estimeres, at vi i Danmark smider mere end 700.000 ton mad ud hvert år, svarende til 124 kg pr. indbygger – heriblandt madvarer, der ikke fejler noget. I CBP ønsker vi at fremme et cirkulært mindset.

Derfor har vi fokus på, hvordan vi som samarbejdspartner til bagere, konditorer, kokke og køkkenpersonale kan bidrage til at minimere spild i hele forsyningskæden – fra jord til bord. Vi ønsker aktivt at dele viden og erfaringer om, hvordan cirkularitet kan indgå i alle led for at reducere spild i produktion af brød og kager.