CBP’s fagkonsulenter hjælper dig

Eksperterne er lige ved hånden

CBP’s fagkonsulenter er specialister på hver deres felt og brænder for at løse problemer og udvikle nye produkter tilpasset dit køkken og dine gæster. Mød dem her og se, hvad de kan gøre for dig.

Hejni Andersen, Fagkonsulent bageri

Speciale: ”Bagt fra bunden” og surdej
Område: Hele landet
Uddannelse: Bager

En erfaren bagerprofessionel på holdet. Hejni hjælper kantiner, storkøkkener og bagerier i hele landet og arbejder med udgangspunkt i at bage fra bunden med gode råvarer.

– Jeg nyder at arbejde med helt nye råvarer, hvis egenskaber ikke er klarlagt endnu. Det er sjovt at opdage, hvad de kan bruges til, og hvordan de kan berige eksisterende bagerprodukter. 

– Det er en spændende tid at være fagkonsulent i. Der er et stort ønske om produktinnovation, især fra storkøkkenerne, og vi har fuld fart på med at udvikle nye opskrifter og undersøge nye ingredienser. Og den viden, vi indsamler, kommer den bagerfaglige til nytte.

– Det bedste ved jobbet er, når vi udvikler en ny metode, der gør en stor forskel og bliver stående. Jeg husker, da vi fik den første manitobamel hjem og måtte arbejde længe for at finde den rigtige måde at køre dejen på. Da det omsider lykkes, stod vi med en helt ny type brød, som jeg personligt synes er en landvinding. Og som jeg ved har været en succes i mange bagerier og køkkener.

Thomas Bangsgaard, Fagkonsulent bageri

Speciale: Credin brød- & kageblandinger, koncentrater samt "bagt fra bunden"
Område: Vest for Storebælt
Uddannelse: Bager

Thomas er uddannet bager og var gennem flere år bagermester, inden han startede som fagkonsulent for godt tolv år siden. 

– Min opgave er at inspirere bagerne til at udvikle sortimentet. En del af arbejdet består i at finde på og afprøve nye opskrifter, men det er mindst lige så vigtigt at besøge bagerne og arbejde tæt sammen med dem for at få ideerne helt ud over scenekanten.

– Jeg elsker at afholde aktiviteter ude hos bagerne. Typisk har jeg fire-fem nye opskrifter med, som vi bager i fællesskab, og som derefter bliver introduceret for butikspersonalet og udstillet i butikken. På den måde følges ideerne helt til dørs, så de får den bedste chance for at blive til succeser. Og det allerbedste er, når bageren ringer nogle dage efter og fortæller, at kunderne har købt rub og stub.

– Når jeg udvikler nye produkter sammen med bagere og kantiner, så begynder vi med en snak om sortiment, smagsretninger og forventninger. Ud fra det byder jeg ind med ideer til produkter og opskrifter. Opskrifterne finder herefter sin form i Premium Pro. Så går vi i bageriet eller køkkenet og bager sammen. Nogle gange rammer vi produkterne i første forsøg, andre gange er udviklingsprocessen længere. Jeg tilretter opskrifterne i Premium Pro, så kunden kan se alt fra kostpriser til ingrediensliste, næringsberegning og har mulighed for skalering af mængder i opskriften.

Peter Madsen, Fagkonsulent bageri

Speciale: Credin brød- & kageblandinger, koncentrater samt "bagt fra bunden"
Område: Øst for Storebælt
Uddannelse: Bager og faglærer

Peter er kendt af mange bagere og konditorer, for han har stået for svendeprøven på bagerskolen i mange år og været en del af DM. Oprindelig er han selv uddannet bager. 

– Jeg kan hjælpe fagpersonalet med et blik på forretningen udefra og med at gøre konkrete brød og kager både mere velsmagende, sælgende og rationelle i den daglige produktion. Og jeg kan bidrage ved begivenheder med fx at introducere et nyt produkt.

– Efter min mening er Premium Pro et guldæg. I kalkulationssystemet kan man rette produkterne til og nemt se, hvordan små faktorer påvirker dækningsgraden.

– Bagværk bidrager med så meget: sundhed, smag og oplevelser for alle sanser. Jeg brænder virkelig for bagerfaglighed og vil gerne give mit bidrag til, at den bliver endnu bedre.

Morten Sørensen, Fagkonsulent konditori

Speciale: Konditori, marcipan og chokolade
Område: Sjælland, Aarhus, Djursland og Bornholm
Uddannelse: Bager og chocolatier

Morten har været fagkonsulent gennem mere end et årti. Han har tidligere været bagermester og kender alt til hverdagen i et travlt bageri.

– Jeg er ude hos bagerne i mit område og nyder hver eneste dag. Det er sjovt og givende at få tingene til at lykkes, og bageren får en god oplevelse. Det er selvfølgelig min faglige ekspertise inden for konditorområdet, der er kernen i min ydelse.

– Det kan eksempelvis være, når en kunde har brug for ideer op til en særlig event, eksempelvis hjælper jeg hvert år en bager med at forberede Kagens Dag i byen – sammen laver vi opskrifter, bager, stiller op og gør alt det, sådan en dag kræver. Det er virkelig sjovt for mig personligt, men det bedste er, at det rykker for bageren og styrker hans forretning.

– Jeg bruger også tid på at udvikle nye opskrifter til Sprød og Bagværk. Det er sjovt og spændende at lede efter løsninger, der smager lige så godt, eller endnu bedre, end de kendte.

I 2024 er Morten blevet færdiguddannet som chocolatier.

Britta Moesgaard, Fagkonsulent konditori

Speciale: Konditori og chokolade
Område: Fyn og Jylland (undtagen Aarhus og Djursland)
Uddannelse: Konditor, bager, chocolatier og faglærer

Britta er konditor og ekspert i chokolade og desserter. Hun har gennem mange år undervist på chocolatier-uddannelsen og i konditori på bageruddannelsen. Inden da svingede hun selv sprøjtepose og marcipan som bager og konditor.

– Med en baggrund som underviser er jeg optaget af at løfte bagerfagligheden til et nyt niveau. Jeg sætter mig grundigt ind i det nuværende sortiment og de fagligheder, der er i køkkenet eller bageriet. Vi taler om de ønsker og mål, der er. Og så arbejder vi ud fra det.

– Nogle gange er der lavthængende frugter ude i køkkenerne, altså små ting man kan justere og få en stor effekt. Det er utrolig dejligt. Som fagkonsulenter har vi en stor viden fra mange køkkener og kan give små fif videre og se tingene udefra. Det kan være en stor hjælp og betyde, at de får et nyt niveau på tingene.

– Bæredygtighed og ESG er et område i stor udvikling. Jeg er i gang med at uddanne mig, så jeg kan bidrage til at analysere og sænke klimaaftrykket i køkkenet. Vi skal have oversat, hvad bæredygtighed betyder konkret i den daglige produktion i køkkenet.


Vil du vide mere?

Vil du høre mere om, hvordan vores fagkonsulenter kan hjælpe dig, så tag fat i os med det samme. Vi står altid klar til at hjælpe.