Speciale: Konditori, marcipan og chokolade
Område: Sjælland, Aarhus, Djursland og Bornholm
Uddannelse: Bager og chocolatier
Morten har været fagkonsulent gennem mere end et årti. Han har tidligere været bagermester og kender alt til hverdagen i et travlt bageri.
– Jeg er ude hos bagerne i mit område og nyder hver eneste dag. Det er sjovt og givende at få tingene til at lykkes, og bageren får en god oplevelse. Det er selvfølgelig min faglige ekspertise inden for konditorområdet, der er kernen i min ydelse.
– Det kan eksempelvis være, når en kunde har brug for ideer op til en særlig event, eksempelvis hjælper jeg hvert år en bager med at forberede Kagens Dag i byen – sammen laver vi opskrifter, bager, stiller op og gør alt det, sådan en dag kræver. Det er virkelig sjovt for mig personligt, men det bedste er, at det rykker for bageren og styrker hans forretning.
– Jeg bruger også tid på at udvikle nye opskrifter til Sprød og Bagværk. Det er sjovt og spændende at lede efter løsninger, der smager lige så godt, eller endnu bedre, end de kendte.
I 2024 er Morten blevet færdiguddannet som chocolatier.