Pão de Alentejano / Cabeça – Hattebrød 9 stk. á 1.000 gram Pão de Alentejano er et traditionelt brød i Portugal, som serveres til en lang række af klassiske portugisiske retter. Brødet hedder også Pão de Cabeça, der betyder hovedbrød, og deraf kommer tilnavnet ”Hattebrød”. I gamle dage puttede arbejderne deres mad indeni brødet, og ”hovedet” på brødet blev brugt som låg. Brødet har en fantastisk gylden og sprød skorpe, og det fungerer perfekt til supper, salater eller pastaretter, hvor hele familien kan brække af brødet direkte på spisebordet. Lidt sydlandsk har man lov til at være. ...
Pão de Erva-Doce – Fennikel horn 64 stk. á 75 gram Ingredienser2.500 g CBP Hvedemel450 g Debic smør u/salt250 g Stødt Melis200 g Citron Puré, frossen50 g Orkide Bagepulver30 g Salt u/jod50 g Fennikel, stødt1.300 g Sødmælk Det hele køres sammen, og dejen hviler 15 min. Vejes af på 75 g og trilles og formes som små horn. Bages ved 205°C i 10-11 min. Bestil ingredienserne her
Salame de Chocolate – chokoladesalami 9 stk. á 250 gram Salame de Chocolate sælges i Portugal som enkelte skiver eller serveres til en kop kaffe og et glas portvin. Naturligvis. Ingredienser500 g Butter Cake500 g Stødt Melis500 g Kakao 20/22% mørk500 g Saltkiks125 g Øko dadler125 g Portvin Dadlerne overhældes med Portvin og står 120 min. Butter Cake og Stødt Melis smeltes. Kiksene knuses let (i en pose). Alle ingredienser røres sammen. Vejes af på et stykke husholdningsfilm, som pakkes omkring og massen rulles til en salami. Sættes et døgn på køl, tages ud og rulles i flormelis. ...
Topo de mãça – Æbletop med kanel 66 stk. á 220 gram Ingredienser2.500 g CBP Hvedemel250 g SuperRulle 1650 g Salt u/jod1.600 g Vand2.250 g SuperRulle 161.330 g CBP Indlægsmasse6.650 g Æbler, rå66 stk Kanel (hel) De kolde ingredienser æltes 3 min. langsomt og 1 min. hurtigt. Hviler 10 min. inden margarinen pakkes ind i dejen og 1. rulning foretages. Dejen rulles 1x3, 1x4, 1x3, 1x4, med 15 min. hvil på køl, imellem hver rulning. Til sidst rulles dejen ned på 15 mm og stilles på køl (60 min.), inden videre forarbejdning. Dejstykket rulles ned på 3 mm og skæres ud i 15 x 15 cm. Et skrællet æble...
Bola de Carne – praktisk pandebrød 19 stk. á 500 gram I Portugal skæres brødet op, og hver trekant fyldes med skinke, ost og lidt grøn salat. Serveres til morgenmad, frokost eller som appetizer sammen med en kold drink. Ingredienser4.000 g Hvedemel Manitoba1.000 g Durummel Semolina Grov1.000 g Bygsur 20aktiv, flydende200 g Planteolie,vegetab.200 g Stødt Melis125 g Salt m/jod100 g Kronjäst orig. gær3.000 g Vand Æltes 8 min. langsom, + hurtig til skær dej. Hviler 15 min. inden afvejning. Vejes af på 500 g og virkes op. Efter 15 min. liggetid virkes dejen op igen og lægges i form. Efter...