Yuzu er den perfekte fusion af flere af verdens citrusfrugter. Smagen er syrlig og bitter med noter af mandarin og lime. Prøv denne lækre kage, hvor den syrlige yuzu kombineres med en æblemousse og en bund af shortbread.
8 stk. á 114 gram
Ingredienser
520 g Æblemousse (basisopskrift)
120 g Yuzu indlæg (basisopskrift)
120 g Shortbread (basisopskrift)
150 g Grøn chokoladeglaze (basisopskrift)
Æblemousse (basisopskrift)
10 g Husblas (21976)
500 g Æblemost, ufiltreret (39045)
450 g Veliche chokolade, hvid 30% (32242)
450 g Debic Piskefløde 35% (21130)
Husblas lægges i blød i koldt vand. Æblemost koges op og den udblødte husblas røres i og hældes oven på den hvide chokolade. Røres sammen til en ensartet creme. Sættes til side til den har stuetemperatur. Når chokolade og æblecremen er kølet ned vendes den letpisket fløde i.
Shortbread (basisopskrift)
400 g Øko smør saltet (26030)
140 g Stødt Melis 25 (34405)
400 g CBP Hvedemel (4001)
2 g Salt uden jod (34809)
15 g Frossen revet citronskal (2567)
Pisk blødt smør og sukker luftigt. Bland mel, salt og revet citronskal i. Sæt dejen på køl en times tid og derefter rulles den ned på ca. 3 mm og udstikkes med hjerte udstikker. Bages ved 170°C i ca 12 min. til den er gylden i kanten.
Yuzu indlæg (basisopskrift)
800 g Yuzu puré, kugle, frost (2565)
200 g Stødt Melis (34405)
24 g Husblas (21976)
Udblød husblas i koldt vand. Kog yuzu puré og sukker op og tilsæt den udblødte husblas. Hæld det i en lille kantbakke og sæt det på frost til det har sat sig.
Grøn chokoladeglaze (basisopskrift)
260 g Vand
400 g Stødt Melis (34405)
400 g Glukose (27225)
290 g Kondenseret mælk (pro1008)
20 g Husblas (21976)
430 g Veliche chokolade, hvid 30% (32242)
8 g PowerFlower Gul farve (29113)
1 g PowerFlower Blå farve (29111)
Vand, sukker og glukose koges op. Den kondenseret mælk tilsættes og derefter den udblødte husblas, hvorefter den hældes over den hvide chokolade og power flower farver – blendes derefter med stavblender. Glazen skal bruges ved ca 35°C. Kan med fordel sættes tildækket på køl og opvarmes.
Når alle elementer er klar, fordeles æblemoussen med ca. 65 g i hver hjerteform (varenr. 50777). Oven på moussen lægges forsigtigt et yuzu-indlæg udstukket med lille størrelse i hjerteudstikkeren. Hjerterne sættes på frost til moussen har sat sig. Herefter tages hjertet ud af formen og glazes. De sættes derefter ovenpå den bagte shortbread hjertebund.
@ CBP - All rights reserved - Privatlivspolitik