Lækre kager med smag af jordbær og ribs til at markere folketingsvalget
10 stk. á 925 gram
Ingredienser
1.500 g Mørdej med mandelmel (basisopskrift)
2.000 g IGOS jordbær/ribs (30065)
1.500 g Mandelcreme (basisopskrift)
2.500 g Jordbærmousse (basisopskrift)
1.500 g Chantilly creme (basisopskrift)
250 g Sprayfarve (basisopskrift)
Mørdejen rulles ned på 3 mm. Kageringen (varenr. 50772) fores på indersiden og i bunden med mørdej. 200 g IGOS frugtfyld jordbær/ribs fordeles på bunden af hver kage, og 150 g mandelcreme sprøjtes ovenpå. Tærten bages med dobbeltplade i ca. 25 min. ved 170-180°C og afkøles.
Jordbærmoussen tages ud fra frost og sprayes med blå eller rød chokolade/velvet farve. Den sprayede mousse lægges i midten af tærtebunden, og der sprøjtes en pænt kant rundt på kagen med chantillycreme.
Pynt med friske bær og evt. flag.
Mørdej med mandelmel - 13.050 g (basisopskrift)
5.000 g CBP Hvedemel (4001)
2.700 g Øko rørsukker (34648)
700 g Mandelmel fin (27058)
4.000 g Smør saltet (36063)
600 g Helæg pasteuriserede (36225)
50 g Øko vaniljesukker (26334)
Alle ingredienser æltes sammen. Dejen skal hvile på køl før brug.
Mandelceme - 1.395 g (basisopskrift)
270 g Smør saltet (36063)
270 g Flormelis (34500)
160 g Helæg pasteuriserede (36225)
270 g Mandelmel fin (27058)
25 g Majsstivelse (21513)
400 g Koldcreme (basisopskrift)
Rør smør og flormelis luftigt. Tilsæt mandelmel. Tilsæt æg lidt ad gangen og derefter majsstivelse. Kagecremen tilsættes til sidst.
Koldcreme - 1.300 g (basisopskrift)
300 g CBP Koldcreme (933031)
1.000 g vand
Cremepulver og koldt vand piskes ved højeste hastighed i ca. 5 minutter.
Jordbærmousse - 2.712 g (basisopskrift)
900 g Jordbærpuré (2554)
900 g Veliche chokolade, hvid (32242)
900 g Debic piskefløde 35% (21130)
12 g Husblas (21976)
Gelatinen sættes i blød i koldt vand. Jordbærpurén koges op op og hældes over den hvide chokolade sammen med den udblødte gelatine. Stilles til afkøling til stuetemperatur og vendes derefter i den letpisket fløde.
Chantilly creme - 1.665 g (basisopskrift)
1.500 g Debic piskefløde 35% (21130)
150 g Flormelis (34500)
15 g Øko vaniljesukker (26334)
Det hele piskes sammen som almindelig flødeskum.
Sprayfarve - 674 g (basisopskrift)
400 g Veliche chokolade, hvid (32242)
270 g Callebau kakaosmør pastiller (32156)
4 g PowerFlower blå farve (29111)
eller
4 g PowerFlower rød farve (29110)
Det hele smeltes sammen. Chokoladefarven skal smeltes til ca. 40°C og er derefter klar til brug.
@ CBP - All rights reserved - Privatlivspolitik