15 stk. á 700 g
Opskriften kan også bruges til stykker. Brødet indeholder 8,7 g protein pr. 100 g
Ingredienser
5.000 g Øko Manitoba fint (23015)
1.000 g Solsikkeprotein skoldning (basisopskrift)
1.000 g Bygsur 20aktiv, flydende (802038)
140 g Salt med jod (34799)
100 g Credifrost Super (944696)
100 g Planteolie, vegetabilsk (33417)
40 g Kronjäst orig. gær (36018)
3.000 g Vand 1
500 g Vand 2
Ingredienserne (undtagen salt og vand 2) æltes 8 min. langsomt. Salt tilsættes, æltehastigheden øges og vand 2 tilsættes lidt efter lidt. Dejen æltes skær. Lad dejen ligge 60 min. i dejkasse, hvorefter den foldes og stilles på køl.
Dejen tages ud fra køl og tempereres (60-90 min.), inden den hakkes ud. Brødene bages ca. 35-40 min. ved 220°C. De sidste 10 min. åbnes spjældet.
Hvis dejen laves som stykker (125-140 g), bages de ved 230°C. i 15-20 min. De sidste 5 min. åbnes spjældet.
Solsikkeprotein skoldning (basisopskrift) - 1.000 g
250 g Solsikke protein Raw (33211)
750 g Vand
Kogende vand hældes over solsikkeproteinpulveret, og massen røres, til den er homogen. Afkøles inden brug.