Surdejsbrød med quinoa

Quinoa er en god kilde til protein, og desuden tilføjer quinoaen en usædvanlig lækker og frisk smag til brødet. Som at tage en lille bid af foråret. Quinoamel er alsidigt og kan anvendes i både brød og kager. Det har en let sødlig, mild og nøddeagtig smag. Med kombinationen af quinoa og surdejskoncentrat får brødet en god smag og en fantastisk åben poring.

7 stk. á 650 gram

Ingredienser
600 g J4T Surdejsbrød koncentrat (949797)
1.300 g Hvedemel Manitoba (33820)
15 g Kronjäst orig. gær (36018)
60 g Salt m/jod (34799)
20 g Credifrost® Super (944696)
200 g Øko dansk quinoamel (33209)
200 g Øko dansk quinofrø (33208)
1.500 g Vand 1
430 g Vand 2

Topping
200 g Øko dansk quinoafrø (33208)

Quinoafrø ristes og afkøles. Ingredienserne (÷ salt og vand 2) æltes 10 min. langsomt i første gear. Vand 2 tilsættes af 3 omgange. Salt tilsættes de sidste 3 min. Dejen æltes skær i andet gear.

Lad dejen hvile 60 min. i dejkasse, hvorefter den foldes sammen (stødes) og stilles på køl til næste dag.

Tages ud fra køl og tempererer 120 min. inden videre forarbejdning. Tørraskes 30-60 min. inden afbagning.

Quinoabrød bages ved 230 °C i ca. 40-45 min.

Tip: Dejen kan alternativt hakkes ud til Quinoastykker, som bages ved 230 °C i ca. 22-25 min.