Brød og stykker lavet på 100% speltmel og speltsur. Surdej giver dels en mere intens smag og aroma til brødet, som vil glæde dine kunder og gæster. Dels giver den smidighed til dejen, som vil glæde din faglighed. Den særlige speltsur har en fin lys farve og en let syrlig smag og duft.
15 stk. á 650 gram
Ingredienser
4.000 g Øko speltmel (26199)
1.000 g Øko fuldkornsspelt (26307)
500 g Flydende surdej spelt (802046)
125 g Salt med jod (34799)
35 g Kronjäst orig. gær (36018)
3.000 g Vand 1
950 g Vand 2
Topping
200 g Speltflager (5063)
Ingredienserne (÷ salt og vand 2) æltes 10 min. langsomt i første gear. Vand 2 tilsættes af 3 omgange. Salt tilsættes de sidste 3 min. Dejen æltes skær i andet gear.
Lad dejen hvile 60 min. i dejkasse, hvorefter den foldes sammen (stødes) og stilles på køl til næste dag.
Næste dag tages dejen ud fra køl og tempererer i 120 min. inden videre forarbejdning.
Speltbrød hakkes af på 650 g og vendes i speltflager. Tørraskes 30-60 min. inden afbagning.
Speltbrød bages ved 240 °C i ca. 35-40 min.
Tip: Dejen kan alternativt hakkes ud til speltstykker, som bages ved 240 °C i ca. 18-20 min.