Sommertærten er lavet som en bagt cheesecake tilsat appelsinskal. Top tærten med masser af friske bær, så den emmer af sommer.
15 stk á 199 gram
Ingredienser
240 g Øko smør saltet (26030)
500 g Stødt melis (34405)
10 g Øko vanillesukker (26334)
40 g Frossen revet appelsinskal (2568)
300 g Æggehvider (36200)
150 g Øko æggeblommer (36221)
480 g Mandelmel (27058)
600 g Debic flødeost (38878)
80 g Mandelflager uden hinde (28080)
30 g Flormelis (34500)
550 g Mørdej med mandelmel - basisopskrift
Mandelmørdejen rulles ned på 3 mm og stikkes ud med udstikker Ø10 cm. Mørdejen ligges i bunden af en Ambrosia form. Blødt smør og 400 g sukker, vanilje og appelsin piskes luftigt. Pisk derefter æggeblommer i lidt af gangen. Derefter piskes mandelmelet i, og flødeosten vendes i. Pisk æggehvider stive og tilsæt de sidste 100 g sukker lidt ad gangen og pisk færdig.
Vend forsigtig en 1/3 del af de piskede hvider i dejen og dernæst resten af hviderne. Fordel 150 g dej oven på mandelmørdejen og drys med mandler.
Bages i ca 40 min. ved 180°C. Når kagerne er afkølede, vendes de ud af formen og sigtes med flormelis og pyntes med friske bær og chokolade.
Mørdej med mandelmel - basisopskrift
200 g Stødt melis (34405)
200 g Flormelis (34500)
500 g Smør, saltet (36063)
240 g Helæg, pasteuriserede (36225)
120 g Mandelmel, fint (27058)
1.000 g CBP hvedemel (4001)
8 g Salt uden jod (34809)
Sukker, flormelis og smør køres sammen. Tilsæt æg, mandelmel, hvedemel og salt. Køres sammen, til det kun akkurat er samlet. Sættes på køl min. 3 timer.