15 stk. á 700 gram
Ingredienser
5.000 g Øko Mariagertoba hvedemel (23019)
1.000 g Bygsur 20aktiv, flydende (802038)
300 g Poppet Rug (4097)
200 g Øko Sesamfrø med skal (26381)
100 g Mørk brødmalt (20100)
100 g Credifrost® Super (944696)
40 g Kronjäst orig. gær (36018)
3.250 g Vand 1
140 g Salt med jod (34799)
500 g Vand 2
Ingredienserne (med undtagelse af salt og vand 2) æltes langsomt i 8 min. Salt tilsættes og æltehastigheden øges. Vand 2 tilsættes lidt efter lidt, og dejen æltes skær. Lad dejen hvile 60 min. i dejkasse.
Herefter foldes dejen sammen og stilles på køl i 24-48 timer.
Tag dejen ud fra køl og lad den temperere 120 min. i bageriet, inden dejen hakkes ud og bages ved 220°C.
Tip: Prøv et lyst Mariagertobabrød/-stykke ved at undlade poppet rug, sesam og brødmalt i opskriften.