Brug opskriften til brød, stykker, sandwich og flutes – dog anden arbejdsbeskrivelse.
14 stk. á 650 g
Ingredienser
1.000 g J4T Græskar Konc. (949774)
3.500 g Hvedemel Manitoba Casillo (33816)
500 g Solsikkeprotein RAW (33211)
100 g Credifrost® Super (944696)
40 g Kronjäst orig. gær (36018)
70 g Salt m/jod (34799)
3.100 g Vand 1
700 g Vand 2
Topping
200 g Græskarkerner SS (33189)
200 g Gule Hørfrø (33122)
200 g Øko Sesamfrø sorte (25999)
Dejen æltes skær i 1. gear. Det er vigtigt, at dejen KUN æltes i 1 gear, grundet solsikkeprotein. Tilsæt salt. Vand 2 deles i 3. Hver gang en del vand er tilsat, æltes dejen skær. Når dejen er kørt, lægges den i en smurt plastbakke og strammes op.
Dejen hviler i en time. Mens dejen hviler, strammes den op 3-4 gange. Herefter tildækkes dejen med plastik og sættes på køl.
Næste dag tages dejen ud fra køl og tempererer i ca. 2 timer. Dejen vendes ud på f.eks. durummel og hakkes af til brød på 650 g eller alternativt til stykker af 120 g. (Dejen kan med stor fordel lægges dobbelt inden den hakkes ud).
Brødene vendes i hakkede græskarkerner, gule hørfrø og sesam. Dejen tørraskes under plast til ønsket størrelse. Kan afbages i enten herdovn eller stikovn som rustikke brødtyper ca. 38 min. ved 220°C.