Surdejsbrød perfekt til julens sammenkomster. Fyldt med nødder, rosiner, tranebær og et hint af kanel.
9 stk. à 630 gram
Ingredienser
900 g J4T Surdejsbrød konc. (949797)
2.100 g CBP Hvedemel (4001)
35 g Kronjäst orig. gær (36018)
65 g Salt med jod (34799)
25 g Mørk brødmalt (20100)
30 g Credifrost® Super (944696)
6 g Kanel stødt (29727)
1.850 g Vand
295 g Hasselnødder, hele (28204)
295 g Tranebær (31233)
295 g Rosiner Thompsons (31007)
60 g CBP Rugsigtemel (4083)
Dejen æltes i 8 min. i 1. gear, hvorefter den æltes skær i 2. gear. Nødder, tranebær og rosiner tilsættes det sidste minut af æltetiden.
Når dejen er æltet, hviler den i 20 min. Stykker vejes af på 630 g, de virkes runde og hviler derefter igen i 20 min.
Brødene slås meget korte op, som fritstående brød, og køres derefter på køl natten over. (Kan også køres direkte med en lidt højere gærtilsætning).
Dagen efter tages stikvognen ud fra køl, og brødet temperer i ca. 60 min, inden det køres i raskeskabet og brødet rasker til ønsket størrelse.
Brødet drysses med rugsigtemel inden bagning, og snittes med et snit på langs i midten af brødet. Kan afbages i enten herdovn eller stikovn som specialbrød.