Denne lækre brunsviger med æble og rom er udviklet i anledning af 5 års jubilæumet for Brunsvigerens dag.
Brunsviger
Benyt din sædvanlige opskrift på brunsviger. Rul bløddejen ned eller stik den ud. Dejen lægges i form til høj snegl eller på silikonemåtte. Brunsviger remoncen fyldes på. Bages som alm. brunsviger.
Æblefyld
5-6 stk. Syrlige æbler i skiver
200 g Smør
200 g Brun farin
Rom
Ingredienserne (rom undtaget) blandes og bages i ovn ved 200°C i 40 min. Hæld godt med rom over efter bagningen, og fordel massen over den bagte brunsviger.
Italiensk marengs
350 g Sukker
110 g Vand
163 g Æggehvider
Sukker og vand opvarmes til ca. 120°C. Æggehviderne piskes luftige og sukkersiruppen tilsættes langsomt under fortsat piskning. Marengsen sprøjtes på de bagte brunsvigerkager og flamberes med gasbrænder.