Opskriften er udviklet af Ireks.
85 stk. á 75 g
Ingredienser
2.000 g CBP hvedemel (4001)
600 g Ireks Bløddej (40602)
500 g Margarine Røre Blød (36086)
50 g Helæg, pasteuriserede (36225)
175 g Kronjäst original gær (36018)
1.000 g Vand
1.625 g Creme (basisopskrift)
100 g Pistaciepasta (29162)
430 g Borgmestermasse (basisopskrift)
Hvedemel, Ireks bløddej, margarine, æg, gær og vand æltes 3 min. langsomt og 3 min hurtigt og sættes på frost i 30 min.
Creme og pistaciepasta piskes sammen og sættes på køl.
Dejen rulles ned på 3 mm og deles i stykker af 10 x 10 cm. På hvert stykke sprøjtes 5 g borgmestermasse og 20 g pistaciecreme. Bollerne lukkes som fastelavnsboller og sættes på plade med lukningen nedad.
Bollerne raskes i ca. 50 min., og stryges med æggestrygelse inden afbagning i 12 min. ved 200°C.
Efter bagning pyntes de med hvid glasur og hakkede pistacienødder.
Creme (basisopskrift)
375 g CBP Koldcreme (933031)
1.250 g Vand
Cremepulver og koldt vand piskes ved højeste hastighed i ca. 5 minutter.
Borgmestermasse (basisopskrift)
143 g OM Bitter 00 (35007)
143 g Stødt melis (34404)
143 g Margarine Røre Blød (36086)
Bitter 00 og sukker blandes sammen med en spatel. Røremargarine tilsættes lidt efter lidt.