33 stk. á 402 gram
Ingredienser
6.000 g Credi Ferment
120 g Salt med jod
100 g Kronjäst original gær
4.000 g Vand
500 g Vand 2
1.750 g Frossen Grønkål
175 g Majsgranulat
175 g Sesamfrø, afskåret
100 g Flagesalt
350 g Ekstra Virgin Olivenolie
Dejen (på nær Vand 2, salt og grønkål) æltes i 6 min. i 1. gear. Vand 2 tilsættes i 2. gear ad 2 gange. Salt tilsættes de sidste 3 min. sammen med grønkål. Når dejen er kørt, vejes 2.200 g af og lægges i en smurt plastbakke, hvor den hviler tildækket i en time til halvanden. Derefter lægges den i en kantplade foret med siliconepapir og bredes/jævnes ud, så den fylder hele kantpladen. Kantpladerne med dej sættes på køl under plastik til dagen efter.
Næste dag står dejen en halv time i bageriet, inden den sættes i raskeskabet. Når dejen er hævet til ønsket størrelse, fordeles 70 g olivenolie ud over dejen, og der trykkes en masse huller med fingerspidserne. Majsdrys, sesamfrø og flagesalt blandes sammen, og 90 g fordeles ovenpå hver focaccia, inden de bages. Sættes i ovnen ved 260°C og dampes som rundstykker. Reducer tempe-raturen til 190°C og bages i 20-25 min.
Tip: I stedet for grønkål kan du tilsætte letkogte kartofler skåret i tern. Du kan også prøve at fordele 1000 g løgringe vendt i lidt olie og timian oven på brødet.