22 stk. á 500 gram
Ingredienser
3.000g Hvedemel Manitoba Casillo
1.500 g Bygsur 20aktiv, flydende
1.000 g Ølandshvede fuldkorn
1.000 g Durum Extra Arancio
200 g Solsikkekerner bakery
150 g Salt m/jod
100 g Chia frø
100 g Hørfrø
100 g Græskarkerner
100 g Planteolie, vegetabilsk
40 g Kronjäst orig. Gær
3.000 g Vand 1
1.000 g Vand 2
Ingredienserne (på nær salt og vand 2) æltes 10 min. langsomt. Salt tilsættes og vand 2 (lidt efter lidt) og dejen æltes skær i 2. gear. Ligger 60 min. i dejkasse. Dejen stødes (foldes sammen) og stilles på køl i 1 – 2 døgn.
Opslåning: Dejen tages fra køl og skal stå 1-2 timer i bageriet inden forarbejdning.
Fladbrød
Vejes af på 500 g og strammes lidt op (aflange). Hviler 30 min. inden dejen strækkes ud i pladens længde. Efter endnu 30 min. hviletid trykkes dejen ud i 20x60 cm. Kan drysses med frøblanding inden fladbrødet bages ved 250°C i ca. 12-15 min. Efter afbagning pensles med olivenolie og fladbrødet skæres i passende størrelse.
Snackbrød
Vendes ud i frøblanding og hakkes af på 25 g. Der kan tilsættes 100 g mørk brødmalt og 100 g pulvermalt, til denne opskrift, for at få et mørkt fladbrød.