Efterårsbrød med æble og timian

17 stk. á 700 gram

Ingredienser
700 g Knækket hvede (4101)
700 g Vand 1
1.000 g Æblebåde (2539)
10 g Timian (29715)
3.000 g Øko hvedemel, Tipo 00 (23010)
1.000 g Øko speltmel (26199)
1.000 g Øko fuldkornsspelt (26307)
1.000 g Bygsur 20 aktiv, flydende (802038)
40 g Credifrost© Super (944696)
35 g Kronjäst orig. gær (36018)
3.000 g Vand 2
700 g Vand 3
125 g Salt med jod (34799)

Knækket hvede og vand 1 sættes i blød natten over. Æbler og timian bages ved 200ºC i 10 min. og afkøles. Ingredienserne (undtagen salt, vand 3 og æbler) æltes langsomt i 10 min. Salt tilsættes. Vand 3 tilsættes af 3 omgange, og dejen æltes skær. Til sidst æltes æblerne i, til de er jævnt fordelt. Dejen lægges 60 min. i dejkasse, hvorefter den foldes sammen (stødes) og stilles på køl til næste dag.

Tages ud fra køl og tempererer 60-90 min. inden videre forarbejdning. Tørraskes 30-60 min. inden afbagning. Indsættes ved 260°C med damp i 8 sekunder og bages ved 240ºC i 35-40 min. Laves dejen som stykker, bages de ca 22. min.

Servering
Brødet er et oplagt madbrød som ledsager til varme efterårsretter.

Tip!
Brug friske æbler fra en lokal plantage. Det giver både en dejlig smag og en god historie til dine kunder