Cheesecake med et syrligt twist i form af en citroncreme i bunden og en flot gul citron gelé på toppen.
15 stk á 305 gram
Ingredienser
1.125 g Mandelbund - basisopskrift
750 g Citroncreme - basisopskrift
750 g Citron gelé - basisopskrift
1.950 g Ostecreme med hvid chokolade - basisopskrift
På de bagte mandelbunde sprøjtes 50 g citroncreme og derefter fyldes 130 g ostecreme i. Stik det frosne citronindlæg ud og læg den oven på ostecremen, så den dækker. Kagerne sættes på frost, til de har sat sig og tages ud efter behov.
Mandelbund - basisopskrift
320 g Mandelfager uden hinde (28080)
320 g CBP hvedemel (4001)
10 g Orkide bagepulver (964142)
320 g Øko rørsukker (34648)
320 g Øko smør, saltet (26030
Ælt alle ingredienser sammen til en ensartet dej. Pres 75 g dej ned i en Ambrosiaform og bag i ca 12 min. ved 180°C. Bunden afkøles.
Citroncreme - basisopskrift
2.000 g Citron puré (2551)
900 g Stødt melis (34405)
1.800 g Helæg, pasteuriserede (36225)
900 g Stødt melis (34405)
1.000 g Smør, saltet (36063)
40 g Husblas (21976)
Citron og 900 g sukker koges op. Æg og 900 g sukker piskes let sammen og tilsættes citron, legeres op til 82°C på medium varme. Husk at piske undervejs. Udblødt husblas tilsættes den varme creme, og smør monteres. Cremen kan enten afkøles eller hældes på en bund, mens den stadig er lun. Denne opskrift er til 2 bunde i stor kantbakke.
Citron gelé - basisopskrift
32 g Husblas (21976)
800 g Vand
800 g Citronpuré (2551)
800 g Stødt melis (34405)
3 g Gul flydende farve (23126)
Udblød husblas i koldt vand. Kog vand, citronpure og sukker op og tilsæt den udblødte husblas. Tilsæt evt. lidt gul farve. Støbes i ønsket størrelse.
Ostecreme med hvid chokolade - basisopskrift
16 g Husblas (21976)
30 g Vaniljesukker (29085)
360 g Flormelis (34500)
1.800 g Debic flødeost (38878)
1.200 g Debic piskefløde (21130)
10 g Frossen revet citronskal (2567)
600 g Veliche chokolade chunks, hvid (32246)
Udblød husblas i koldt vand. Rør vaniljesukker, flormelis, citronskal og flødeost godt sammen. Vrid husblas for vand og smelt det over vandbad. Hæld den smeltede husblas i en tynd stråle ned i ostecremen under omrøring, så det ikke klumper. Pisk fløden let og vend den i ostecremen sammen med hvide chokolade chunks.
@ CBP - All rights reserved - Privatlivspolitik