Baguettes med rasp

Prøv denne opskrift på baguettes, hvor du bruger gårsdagens brødrester. For at lave din egen hvederasp, skal du blot skære dit daggamle hvedebrød (uden kerner) i små stykker og lade det tørre ved eftervarmen med åbent spjæld. 

14 stk. á 700 gram

Ingredienser
4.000 g Øko Tipo 00 (23010)
1.000 g Hvederasp
1.000 g Bygsur flydende (802038)
125 g Salt med jod (34799)
50 g Kronjäst original gær (36018)
3.000 g Vand 1
1.000 g Vand 2

Alle ingredienser undtagen salt og vand 2 æltes i 10 min. i første gear. Salt tilsættes og der æltes i andet gear, hvorefter vand 2 tilsættes lidt efter lidt, til dejen er skær.

Kom dejen i en smurt dejkasse i 60 min. Herefter foldes dejen sammen og stilles på køl 24-48 timer. Tages ud fra køl og står i 90-120 min. i bageriet.

Brød hakkes ud og står 15-30 min. inden afbagning.

Indsætningstemperatur 260°C. Afbagning ved 220°C i ca. 45 min.

Tip: Du kan også hakke dejen ud til stykker. Disse afbages ved 220°C i ca. 25 min. i stedet.