17 stk. á 600 gram
Ingredienser
250 g Øko Maskmel Pilsner (8100)
800 g Vand 1
4.000 g Hvedemel Manitoba Casillo (33816)
750 g Ølandshvede fuldkorn (23002)
500 g Flydende Surdej Rug (802043)
110 g Salt med jod (34799)
30 g Kronjäst original gær (36018)
40 g Credifrost® Super (944696)
2.550 g Vand 2
800 g Vand 3
Topping
100 g Kartoffelflager (33713)
300 g Sesamfrø, afsk. (33141)
Maskmel pilsner sættes i blød med vand 1. Lad det trække i 60 min. Alle ingredienser på nær vand 3 og salt tilsættes iblødsætningen. Dejen æltes i 10 min. i første gear. Vand 3 tilsættes i andet gear af tre omgange. Salt tilsættes de sidste 3 min. Dejen æltes skær. Lad dejen hvile i 60 min. i en plastkasse. Dejen stødes og sættes på køl til næste dag.
Næste dag tempereres dejen mindst 2 timer. Hakkes ud til ønsket form og størrelse. Tørraskes under plast i ca. 45 min inden afbagning.
Bag brødet ved 230°C i ca. 40 minutter.